KÕIKI TANTSE VAATA SIIT!

Juba homme astuvad Kanal 2 ekraanil üles kaheksa šikkides frakkides ja sädelevates kleitides avaliku tegelast, kes end heategevuslikul eesmärgil võistlustantsus proovile panevad.

«Tantsud tähtedega» üks eestvedajatest Heili Klandorf kinnitab, et kõik paarid on väga usinalt trenni teinud. «Nii suure trennikoormuse juures võib aga juhtuda igasuguseid tervisehädasid ja villid jalgadel on neist kõige väiksem mure,» rääkis ta ning lisas, et näiteks Dave Benton on hädas põlvega ning Nastja ja Ithaka Maria Rahula on saanud venitusvigastusi.

Saate ettevalmistused on Klandorfi sõnul läinud plaanipäraselt ning praegu teevad kõik paarid peaproove. «Kuna tegu on otsesaatega, siis ei tea me kunagi, mis juhtuda võib – televaatajatele võin aga lubada, et kindlasti tuleb nii üllatusmomente kui ka äratundmisrõõmu,» ütles ta.

Seda, millise välimusega staarid televaatajate ette astuvad, ei tea praegu veel keegi, sest kõik kostüümid ei ole Klandorfi sõnul veel sugugi valmis ja viimseni lihvitud.

Efektse kostüümi eest vastutab ige treener ise, kuid mitme paari tantsuriiete disainimisel ja valmistamisel on abiks endine saate tantsutreener Olga Kosmina. «Saatejuht Kaisa Oja esimese saate kleidi disainib ja teostab Hannes Võrno, edaspidi kannab Kaisa aga Tiina Talumehe loomingut,» lisas Klandorf.

Välimusse panustavad tantsutähed kõvasti – nii võttis Johannes Ahun ette lausa totaalse muutumise ning lõikas maha ligi meetri-pikkuse juuksepahmaka. Ikka selleks, et frakis parem välja näha. Kas Ahuni uus soeng ka naispublikule meeldib ja otsesaates rohkem poolthääli toob, saab näha juba pühapäeval. «Kerge ärevus ja kahtlused on sees küll,» tunnistas Ahun Elu 24-le, «kuid see on ilmselt loomulik.»

Ithaka Maria Rahula üllatab esimeses saates aga muusikavalikuga – nimelt on ta Hendrik Sal-Salleri laulust «Nii sind ootan» teinud aeglase valsi akustilise versiooni ning sellele ka ise sõnad peale laulnud. «Kuna valdavalt esitan enda loomingut, siis pole see minu puhul väga tavaline samm,» kommenteeris ta ise. «See laul on raudselt üks ilusamaid Eesti ballaade, mis üldse loodud ja mind puudutab see hingepõhjani. Ma südamest loodan, et meie versioon koos valsiga läheb inimestele sama palju korda.»

Paaride tantsuoskust hindavad kohtunikud Ants Tael, Merle Klandorf ja spetsiaalselt Londonist Eestisse lennanud Jüri Nael. Traditsiooniliselt toetab saade Eesti liikumispuudega lapsi, kogudes vaatajate telefonihääletusega raha uue põlvkonna kõnniroboti ostmiseks, mis maksab ligi viis miljonit krooni.

Selle hooaja muudatustest väärib tähelepanu lisaeetriaeg Kanal 2 sõsarkanalil. Nimelt on «Tantsud tähtedega» eetris Kanal 2-s pühapäeviti kell 20.05. Pärast saate lõppu lülitub tantsusaali otsepilt Kanal 11 eetrisse, kus Gerli Padar vahendab värskeid emotsioone ja küsitleb asjaosalisi.

Esinejate järjekord

1. «Selgeltnägijate tuleproovi» võitja Nastja - Marko Mehine
2. Laulja Ithaka Maria - Marko Kiigajaan
3. Stilist ja saatejuht Ženja Fokin - Aleksandra Žeregelja
4. Surfar, London 2012 olümpialootus Johannes Ahun - Kerstin Kruuse
5. Poliitik, endine punklaulja Tarmo Kruusimäe - Karin Lillemaa
6. Sarja «Ühikarotid» osatäitja Liina Vahter - Mairold Millert
7. Poliitik, endine rahvastikuminister Urve Palo - Aleksandr Makarov
8. Laulja, Eesti esimene Eurovisiooni võitja Dave Benton - Valeria Fetissova