"Varem oli mu huvi tulevikus juhtuva vastu suurem kui keskmisel inimesel. Praegu ma sellega ei tegele, loodan rohkem saatusele," sõnab esimese "Selgeltnägijate tuleproovi" võitja Nastja, kellest algaval telehooajal saab saatesarja "Tantsud tähtedega" üks võistlejaid.

Nastja kummutab arvamuse, nagu oleks saate tootjad sõlminud temaga eraldi lepingu, mille kohaselt ei tohi ta oktoobris algava saate võitjat välja öelda mitte kellelegi – isegi, kui too isik talle kui tunnustatud selgeltnägijale juba teada peaks olema. "Midagi sellist pole olnud! Ma olen seda varem ka juba öelnud, et mida rohkem sa maailmast tead, seda vähem hakkab sulle korda minema selle ennustamine, mis tulevikus juhtub. Ühest tulevikku ei eksisteeri, see muutub kogu aeg vastavalt sellele, kuidas inimene areneb," kehitab ta oma tantsupartneri ja õpetaja Marko Mehise kõrval istudes õlgu. Marko otsustab seepeale õli tulle valada ja pistab vahele, et Nastja ainult sellepärast saatesse tulla otsustaski, et nägi oma võitu ette. Mõlemad naeravad lõbustatult.

"Minuga sõlmiti tavaline leping, nagu teistegagi. Kõik läheb täpselt nii, nagu minema peab," märgib õbluke mustlasverd naine eelmise teema lõpetuseks, seekord tõsise näoga. "Ma ei saa öelda, et oma võimete kasutamisest täiesti loobunud olen – kui on vahel vaja õiget otsust teha, ikka kasutan. Aga üldiselt püüan rohkem iseendale loota ja lihtsalt õigesti käituda," selgitab ta.

"Tantsimine on naiselik!"

Tantsusaate juhi Mart Sanderiga, kes teadaolevalt on kaua aega kuulunud katoliku koguduse ridadesse, selgeltnägemise võimega naine seni veel kohtunud pole. Küsimuse peale, kas ta sajanditepikkuse katoliiklaste ja nõidade vahelise vastuolu esilekerkimist saates ei pelga, hakkab Nastja naerma. "Ma olen ise ristitud õigeusu kirikus. Nõid on mingi meedia poolt kasutusele võetud sõna ja meie sajandil ilmne ülepakkumine. Et ma nendest teemadest rohkem tean kui keskmine inimene, ei tee minust veel nõida." lisab ta.

Küsimusele, miks ta otsustas "Selgeltnägijate tuleproovist" veel suurema teleauditooriumi tähelepanu ette astuda, vastab Nastja, et kuulsus ja raha pole teda kunagi huvitanud, küll aga tuleb end aeg-ajalt proovile panna. "Midagi uut on vaja proovida. Ettepanekuid saadetes osalemiseks on varem ka tehtud, aga olen eelistanud madalat profiili hoida. Seekord juhtus nii, et ütlesin oma jaa-sõna, ja just sellepärast, et ilmselt kusagil väga sügaval minu hinges on pesitsenud unistus osata tantsida. Tantsimine on väga naiselik." Samas tähendab ta, et ei pea end kahjuks eriti musikaalseks ja ka varasemad kokkupuuted tantsuga on jäänud tagasihoidlikeks. "Tunnen, et alged tantsimiseks on minus olemas, aga kas need ka välja tulevad, ma ei tea," naeratab ta.

Marko sõnul pole nad Nastjaga püstitanud eesmärki iga hinna eest saade võita. "Asi peab olema lõbus ja ajutisest ebaedust ei tohi masendusse langeda," ütleb ta. Profitantsija sõnul püüavad nad saate "Tantsud tähtedega" heategevusliku iseloomu pärast siiski vastu pidada nii kaua kui võimalik."