Eile selgusid saate "Tantsud tähtedega" viimasedki osalejad, kes alates 10. oktoobrist igal pühapäeval vaatajate ette ilmuvad. Kuidas tantsutähed selleks valmistuvad? "Käin veel ka jõusaalis – ei ole teist võimalust, võhma on vaja treenida!" tunnistab menusarja "Ühikarotid" osatäitja Liina Vahter. "Sellest kahest tunnist tantsuvihtumisest seda ei saa, on vaja juurde teha!" võtab Liina asja täie tõsidusega.

Kanal 2 menusaade "Tantsud tähtedega" jõuab eetrisse juba neljandat korda. Selle juhtideks on saate raudvara Mart Sander ja varem seal tantsutreenerina osalenud Kaisa Oja.

Kohtunikke on sel aastal nelja asemel kolm: Inglismaal resideeriv koreograaf Jüri Nael, Tantsukooli Revalia juhataja Merle Klandorf ja Eesti tantsunduse raudnael Ants Tael.

Saatejuht Kaisa Oja: "Mõnus närvekõditav väljakutse!"

Kolm eelmist hooaega on saate "Tantsud tähtedega" meesjuht olnud Mart Sander (vasakul), tema kõrval on säranud laulja Gerli Padar, eksmiss Kristiina Heinmets-Aigro ja endine ajakirja Cosmopolitan peatoimetaja Merle Liivak. Tänavu seisab aga Mart Sanderi kõrval varem tantsusaates treenerina osalenud tantsijatar Kaisa Oja (paremal).

Kas Kaisal on uue rolliga seoses ka hirm? "Ei, pigem on see selline mõnus närvekõditav väljakutse, mida ootan väga pingsalt. Usun, et saame koos Mardiga hakkama," on ta täis positiivsust.

Mart Sander ütleb tantsijatari kõrval seistes ja tema pikkust hinnates: "Tore on see, et sa ei pea ostma omale pornopoest 16sentimeetrisi kontsi, et saaksime koos kaadrisse mahtuda – teeme seda juba niigi päris hästi!"

Kojamees: "Selja tõmbab ikka higiseks!"

Poliitik ja pungimees Tarmo Kruusimäe ja Karin Lillemaa

"Ma loodan, et minust saab tantsule lähedal seisev inimene, aga täht – nii ma ennast veel ei tituleeriks," arvab Tarmo Kruusimäe ehk Kojamees. Ta leiab, et tantsutrennid on siiani kulgenud väga hästi, kuid arvab, et kõige raskem aeg on alles ees. "Hetkel on käsil päris keeruline sammude õppimine ja ausalt öeldes pole ma sellest teemast veel päris sotti saanud," muheleb ta. Kojamehe tantsutreener Karin Lillemaa ütleb, et alguses oli ikka eriti raske, sest tema õpilane polnud tantsimisega kunagi kokku puutunud.

Tihe tantsutrenn nõuab ka head füüsist – mida on Kojamees selle nimel teinud? "Kuus korda nädalas trenni teha on niigi juba küllalt ja ma pole kunagi nii tihedalt trenni teinudki. Iga tantsutrenn võtab ikka selja märjaks ja ma pean tunnistama, et ega mul ei jääkski aega siit kõrvalt jalgpallitrenni minna," ütleb Kojamees.

Urve Palo: "Tulemused tulevad raskelt!"

Endine rahvastikuminister Urve Palo ja Aleksandr Makarov

"Trennid on väga rasked, kuid samal ajal väga positiivsed. Ma lähen trenni väga hea meelega ja lahkun sealt samuti positiivselt, kuid tulemused tulevad raskelt," räägib endine rahvastikuminister Urve Palo. Enda sõnul ta praegu lisatrenne ei tee, sest tegeles varem pikalt kergejõustikuga, mis annab nüüd hea vastupidamisvõime.

Tantsutreener Makarovi sõnul on edusamme juba märgata. "Kui varem liigutas Urve ennast kuidagi väga raskelt, siis nüüd oleme puusad liikuma saanud," naerab ta.

Liina Vahter: "Käin jõusaalis, teist võimalust pole!"

Menusarja "Ühikarotid" osatäitja Liina Vahter ja Mairold Millert

Menusarja "Ühikarotid" osatäitja Liina Vahter hakkab tantsu vihtuma treener Mairold Millertiga. Rohkem kui kaks nädalat on nad iga päev kaks tundi korraga tantsusaalis rassinud. "Käin veel ka jõusaalis – ei ole teist võimalust, võhma on vaja treenida! Lihtsalt sellest kahest tunnist tantsuvihtumisest seda ei saa, on vaja juurde teha!" võtab Liina asja täie tõsidusega.

Mis on talle proovides keeruliseks osutunud? "Mõistus saab aru, mida teha tuleb, aga et keha ka alluks – vaat see on jube keeruline!" seletab Liina.

Nastja: "Ma ei tea tantsimisest midagi!"

"Selgeltnägijate tuleproovi" võitja Nastja ja Marko Mehine

"Ma ei pea ennast üldse mingisuguseks suureks staariks ja täheks," ütleb Nastja. Ta avaldab, et pole kunagi mingisugust sporti teinud, samuti pole tal head muusikalist kuulmist ja ka tantsimine on talle võõras. "Pean tunnistama, et alguses läks ikka väga raskelt," möönab ta.

Tantsupartner Marko Mehine kinnitab samuti, et tantsimine on Nastja jaoks suhteliselt tume maa. "Me oleme ikka tohutult vaeva näinud ja kui esmakordselt tantsupõrandale jõudsime, mõistsin kohe, et päris keeruliseks läheb," ütleb Mehine, kuid loodab, et saateks peaksid tantsud selgeks saama.

Ithaka Maria: "Aeroobikast on asi kaugel!"

Poptäht Ithaka-Maria Rahula ja Marko Kiigajaan

Ithaka kinnitab, et ta pole tantsuga juba aastaid kokku puutunud. "Ma pean tunnistama, et ma pole tantsinud täpselt nii kaua, kui vana on mu tantsupartner," põrutab Rahula ja lisab, et see, mida ta seni oli tantsuks pidanud, ei ole päris see. "Trenn on oodatust keerulisem. Ma arvasin, see on lõbus ja midagi aeroobikalaadset, kuid aeroobikast on asi kaugel," tunnistab lauljatar.

Tantsutreener Marko Kiigajaan ütleb, et Ithaka on väga hea muusikalise kuulmisega ja teeb talle teinekord isegi silmad ette. "Kõiges, mis puutub muusika valikusse ja üleüldse muusikasse, on Ithaka minust kõvasti ees," ütleb Kiigajaan.

Trenne teevad Itahaka ja Marko nädalas kolm-neli korda ja kahjuks muuks füüsiliseks tegevuseks aega üle ei jää.

Ženja Fokin: "Jalad on rakkus, kõik valutab!"

Stilist ja saatejuht Ženja Fokin ja Aleksandra Žeregelja

"Ma olen tegev oma saatega "Stiilipäevik" ja ma ei tea, kas on Eestis kellelgi veel omanimelist saadet. Mul on sihtgrupp, kes seda vaatab. Ja lahe, et otsustati, et ma võiksin olla see piisavalt värvikas persoon, kes annaks tantsusaatele ka miskit juurde," räägib stilist Ženja Fokin, et peab end piisavalt suureks täheks, et saates osaleda. Tema tantsutreener on Aleksandra Žeregelja.

Ženja sõnul on koormus väga suur: nad treenivad iga päev vähemalt kolm tundi. "Jalad on rakkus, kõik valutab, aga kui esimesi valusid kehas tundsin, hakkasin ujumas käima ja veest oli kohe abi," ütleb Ženja, kes veel koduski iseseisvalt samme harjutab.

Johannes Ahun: "Normaalne – midagi ei tule välja!"

Eesti esisurfar Johannes Ahun ja Kerstin Kruuse

Kas Johannes Ahun peab end piisavalt suureks staariks, et saates osaleda? "Ma ennast väga staariks ei pea – pigem ikka sportlaseks alal, millega ma tegelen väga tugevalt ja püüan seda Eestis esile tõsta," räägib Eesti esisurfar ja olümpialootus Londonis 2012 Johannes Ahun, kelle tantsupartneriks on Kerstin Kruuse.

Tantsupaar on treeninud juba peaaegu kolm nädalat, enamasti iga päev kolme tunni jagu. "Kõige raskem on end iseenda kehas vabalt tunda, mitte kinni jääda. Vahet pole, et ma ei oska – see ongi normaalne, et midagi välja ei tule, aga ma õpin," seletab Johannes, kuidas treeningud seni läinud on.

Kuidas aga kahe noore vahel sädemetega lood on? "Tohutu tantsuhimu on mõlemal – sädemeid peab pilduma, muidu ei olegi võimalik tantsida," ütlevad Johannes ja Kerstin üksmeelselt.

Dave Benton: "Pean õppima oma liigutusi kontrollima!"

Laulja Dave Benton ja Valeria Fetissova

Laulja ja Eesti esimene Eurovisioni-võitja Dave Benton, kelle treeneriks on Valeria Fetissova, tunnistab, et võistlustantsimine pole sugugi lihtne. "Tunnen tohutut austust professionaalsete tantsijate vastu, sest tegelikult sa vaatad neid, teadmata, kui palju nad läbi peavad elama," arutleb Dave Benton. Nemad harjutavad oma tantsupartneriga vähemalt neli korda nädalas neli tundi korraga. Ja sellest on Dave’ile veel vähe – veelgi parema kehalise vormi nimel käib ta iga päev ka kõndimas!

"Kõige raskem on olnud aeglane valss, sest see on minu temperamendile liiga aeglane. Olen agressiivsem ja impulsiivsem, aga pean õppima seda, et suuta oma liigutusi kontrollida," kirjeldab Dave seda, mis seni keerulisim on olnud.

Link originaalloole Ohtuleht.ee