Eile tehti avalikuks kõik Kanal 2 hittsaate «Tantsud tähtedega» paarid ja naissaatejuht, kelleks on Kaisa Oja.

Nagu eelmistel aastetelgi kogutakse saates raha liikumispuudega lastele – tänavu loodetakse kokku saada 2,5 miljonit krooni.

Meessaatejuhi Mart Sanderi sõnul on sel hooajal muutunud nii saate ülesehitus kui ka koosseis. «Kuid põhiline jääb ikka samaks – me leiame detsembriks inimese, kes tänu oma edusammudele tantsuvallas ja populaar­susele vaatajate seas saab tantsusaate võitja tiitli,» ütles ta.

Traditsiooniliselt on ka tänavu tantsuvõistluse patrooniks presidendiproua Evelin Ilves, kes koos Tallinna lastehaiglaga seisab hea selle eest, et liikumispuudega lapsed endale vajaliku kõnniroboti saaksid.

Haigla toetusfondi juhataja Inna Krameri sõnul on see mõeldud 4–12-aastastele lastele ja on hädavajalik kõnnimustri taastamisel. «See on väga kallis aparaat – ligi viis miljonit krooni,» tõdes Kramer. «Aga meil on 2,5 miljonit juba koos, seega loodan, et tänu tantsusaatele õnnestub meil see aparaat osta.» Soovi head teha ja haigeid lapsi aidata kinnitavad justkui ühest suust ka kõik tantsustaarid.

Seda, et tänavuse hooaja staarid on nooremad ja mitte nii tuntud kui varasemad osalejad, tunnistab ka Kanal 2 avalike suhete juht Heili Klandorf. «Aga usun, et saade tuleb ikkagi väga põnev,» ütles ta. «Kaader on küll mõnevõrra noorenenud, aga teisest küljest on kõik need inimesed omal alal kõvad tegijad ja väärivad kindlasti üldsuse tähelepanu.»

Kõige vähem tuntud osalejaks võib pidada purjesportlast Johannes Ahunit, kes ka ise tunnistab, et ei ole enne meediaga eriti kokku puutunud. Tantsusaatesse tuli ta seetõttu, et ei näinud põhjust äraütlemiseks, ja ka vaba aega oli parasjagu käes.

«Mul ei ole kindlasti sellist staariihalust, et oleks vaja end kuidagi välja pakkuda,» nentis ta. «Aga tegemist on ikka suure projektiga.»

Oma trumpideks peab Ahun head rütmitaju, sest peale purjespordi peab ta oma suurimaks kireks muusikat ja selle tegemist. «Kuid ma ei ütleks, et see võistlustantsus kuigi suur eelis oleks,» muigas ta. «Lisaks teen iga päev trenni ja sestap ei ole tantsutreeningutel osalemine mulle suur pingutus.»

Ženja Fokin, keda on süüdistatud selles, et ta oskab konkurentidest paremini tantsida, sest on Tallinna Ülikoolis koreograafiat õppinud, lükkab niisugused väited tagasi. «Ma ei ole ju mingi võistlustantsija,» selgitas ta. «Olen lõpetanud ülikooli koreograafina, mitte tantsujuhina nagu mõned meie treenerid.»

Samas kinnitas Fokin, et tantsida meeldib talle väga. Tema sõnul saab liikumisega hakkama igaüks, kes seda naudib ja teha soovib. «Tantsimine on väga lahe trennialternatiiv – sa ei pea minema jõusaali higistama, parem tantsi, sellest võib elus ka praktilist kasu olla,» soovitas ta. Fokin lisas, et teeb oma partneriga trenni peaaegu iga päev ja kolm tundi jutti. «Ainult teisipäev jääb vahele, siis on mul «Stiilipäeviku» võtted.»

Sama usinasti treenib ka Dave Benton, kes on enda kinnitusel nädalaga juba kaks kilo maha võtnud. «Mulle on alati meeldinud tantsimist vaadata ja ma jumaldan eestlaste tantsupidude traditsiooni, aga arvasin, et ise ei pea seda kunagi tegema,» tunnistas Benton. Saates lubas ta endast parima anda.

Tantsud tähtedega

Esimene saade jõuab eetrisse
pühapäeval, 10. oktoobril


•    Žüriiliikmed: Jüri Nael, Merle
Klandorf ja Ants Tael

•    Saatejuhid: Mart Sander ja
Kaisa Oja