Vaata esimest osa SIIT!



Kanal 2 ekraanile jõudis auhinnatud Saksa suurlavastus viiest sõbrast II Maailmasõja päevilt. Neid ootavad ees allasurutud viha, põlguse ja pettumuste aastad. Nii nagu terve Euroopa saatus, pannakse ka sarja kangelaste väärtused tõsiselt proovile, sest sõda ei tunne halastust...

Tänavu kevadel Saksamaal ekraanile jõudnud ja pärast seda üle terve Euroopa laineid löönud saksa hitt-suurlavastus portreteerib II Maailmasõda läbi erinevate inimsaatuste.

1941. aasta sõjasuvel kohtuvad Berliinis viis sõpra, et üksteisega hüvasti jätta. Nad on tundmatu tuleviku pärast põnevil – ees seisab sõda, mis muudab Euroopa nägu ja neid samuti.

Ohvitseriks määratud Wilhelmil tuleb minna oma noorema venna, kunstihingega Friedhelmiga idarindele. Wilhelmi armastatu Charlotte, on haiglaõde, kelle tee viib samuti ida poole. Imekaunis Greta on andekas laulja, kes unistab saada järgmiseks Marlene Dietrichiks. Tema juudist peigmees Viktor peab aga Saksamaalt pagema, kuid ei suuda kuidagi oma vanemaid riigist lahkuma veenda.

Viit rasket aastat kujutav minisari näitab noorte inimeste vaprust ja julgust, aga toob esile ka inimhinge mustema poole - väärtuste, uskumuste ning inimlikkuse kadumise, reetmise. Nende noorte elud paisatakse segamini nagu kaardimajake tuules ja neil tuleb teha meeleheitlikke otsuseid. Nemad ja teised miljonid nendesarnased tahtsid olla kangelased, kuid ükski neist ei suutnud ette kujutada, mida see sõda teeb nendega ja ülejäänud maailmaga...

Uus auhinnatud draamasari “Meie emad ja isad” on Kanal 2s neljapäeviti kell 20.30, kohe pärast “Teistmoodi Eestit”.