Saatesarja “Roaldi Retked” homse episoodi peakangelane on Sindi tüdruk Marie Ruumet, kes otsustas viis aastat tagasi jätta pooleli koolitee Eestis ja minna püüdma oma sinilindu Tai Kuningriigis. Tänaseks on ta jõudnud enda lemmikspordialal hinnatud tegijate hulka Kagu-Aasias.

 

Sedapuhku sõidab Roald Johannson Chiang Mai linna, mida peetakse küll Tai Kuningriigi köögikultuuri mekaks, kuid ilma taipoksita ei saada hakkama ka seal. See on linn, kus sai alguse eestlannast keskkooli tüdruku teekond sporditäheks, keda tuntakse Lumeleopardi nime all.

 

Juba Eestis 15-aastasena taipoksiga algust teinud Marie Ruumeti jõudmine põneva spordialani oli täiesti juhuslik. “Eks algus oli raske ja teised olid minust paremad, aga siiski hakkas see mulle kohe meeldima,” sõnab Ruumet. Juba mõni aasta hiljem lendas tulevane tippsportlane paariks kuuks Taisse laagrisse, millest sai alguse senini kestev armastus suursuguse kuningriigi vastu.

 

Toona 17-aastane neiu otsustas jätta pooleli oma koolitee Eestis ning kolis taipoksi sünniriiki, et meelisspordialasse sügavuti sukelduda. Tänaseks on ta niivõrd edukas, et tema võitlusmatše kannavad üle kohalikud telejaamad, teda valitakse rahvusvaheliste brändide reklaamnäoks ning tal on austajaid üle kogu maailma.

 

Marie lugu, mis on omandanud lausa globaalsed mõõtmed, rullub lahti juba homme kell 20.30 Kanal 2-s.