Täna kell 20.00 räägib Kanal 2 saates “Täistund” endine tippajakirjanik Mart Pukk oma kiiresti progresseeruvast haigusest, mille tõttu otsustas ta vabatahtlikult maha jätta senise toimeka elu. Lisaks uurib saade, miks oli kõigest kümme aastat tagasi üks amet siinsamas Eestis naistele rangelt keelatud ning veel õpetatakse ära tundma poliitikute valimiseelset peenejoonelist veenmiskunsti.

Näitleja haridusega endine tippajakirjanik Mart Pukk oli üks uudisteportaali Delfi käivitajatest. Ta on mees, kes rääkis end Kuku raadios tuttavaks tervele Eestimaale ja kirjutab tänaseni kolumne mitmele väljaandele. Raskelt haigestudes otsustas ta valmistuda oma lahkumiseks, lahutas abielu ning valis vabatahtlikult viimaseks elukohaks hooldekodu Viimsis. Hooldekodus käis mehel külas ajakirjanik Elo Mõttus-Leppik.

Palju on kõneldud ja paljud on kogetud, et enne valimisi püüavad poliitikud meile naha alla pugeda. Peenema nimega kutsutakse seda tegevust poliittehnoloogiaks. Tegelikkuses on valijatele end kuuldavaks tegemine ja nende tähelepanu pälvimine peen kunst ja tõeline veenmistehnika, et panna valijaid enda poolt hääletama. Neeme Raud selgitab, milliseid läbimõeldud ja viimse detailini lihvitud võtteid kasutavad poliitikud ja kuidas neid võimalikult hästi ära tunda.

Eestis on neli naist, kes teevad tööd, mis veel kümme aastat tagasi oli õrnemale soole kategooriliselt keelatud. Suuri masinaid on ikka meeste pärusmaaks peetud. Kui mõni naine oleks näiteks veel mõni aeg tagasi tahtnud rongijuhiks saada, siis oleks see olnud võimatu. Madis Kimmel uurib, miks see nii oli ja kuidas on saanud tänaseks keelatud tööpõld naistele avatuks.

Ajakirjanduslik telemagasin “Täistund” on Kanal 2 ekraanil täna kell 20.00, kohe pärast “Reporterit”.