Täna kell 20:00 uurib Kanal 2 ajakirjandussaade „Täistund“ munarakkude annetamisega seotud ohtusid, viib vaatajad esmakordselt Puiatu erikool suletud uste taha ning otsib lahendusi inimeste keskendumisprobleemidele.

 

Maailma terviseorganisatsioon (WHO) värskest aruandest selgub, et viljatusprobleemid mõjutavad elu jooksul iga kuuendat inimest. Viljatute paaride jaoks on üheks väga oluliseks päästerõngaks munarakudoonorid. Munarakkude annetamine on küll väga õilis tegevus, et aidata lastetute paaride unistusi täita, kuid see võib endas peita ka mitmeid eetilisi ja terviserisikidega seotud probleeme. Eeva Esse-Sõõrumaa küsib, kui hästi on kaitstud Eesti munarakudoonorid.

 

Pool sajandit oli erirežiimiga Puiatu kool kõigi ülekäte läinud koolipoiste hirm. Oli see viimane võimalus end muuta või kasvatati siin tänaseid kinnipeetavaid? Kunagine erikool avab esmakordselt oma uksed Täistunnile. Vanu kasvatusmeetodeid käis uurimas Madis Kimmel.

 

Pidevalt kuuleme kuidas praegusaja elu, ja eriti tööelu on üha stressirohkem. Jutud vaimse tervise kriisist on igapäevased. Kuid samas tekitame liigset müra oma ellu ise pidevalt juurde, kasvõi pidevalt sotsiaalmeedias olles või telefoni uurides, mis raskendab keskendumist. Kuidas elu lihtsustada, kuidas uuesti keskenduma õppida? Neeme Raud otsib vastuseid.

 

„Täistund“ on Kanal 2s täna kell 20.