Kanal 2 ajakirjanduslik telemagasin “Täistund” uurib tänases saates e-kooli keskkondades vohavat küberkuritegevust ja vaatleb selle võimalikke tagajärgi nii õpilastele, vanematele kui ka haridusasutustele. Lisaks proovitakse saates alternatiivravimeetodeid katsetades vabaneda hirmust ning uuritakse, milline saab olema uus maailmakorraldus pärast Ukraina sõda.

Koolidega koostööd tegevates e-kooli keskkondades levib küberkuritegevus. Saidid, millega liitumine on nii õpilasele kui ka tema vanematele kohustuslik, on vale nime alt levitatud porno- ja tapmisvideoid, muudetud hindeid ning saadetud laiali lihtsalt roppusi. Kummalisel kombel on aga politsei kurjategijate tabamisel sageli relvitu. “Miks ja kes vastutab?” küsib Elo Mõttus-Leppik.

Alternatiivmeditsiini ja teaduslikult tõestamata ravimeetodeid on peetud ikka pigem  soolapuhumiseks. Eriti siis, kui alternatiive eelistades jäetakse kõrvale professionaalne ja teaduspõhine abi. Kuid kui selle aasta alguses tunnistas rahva poolt palavalt armastatud näitleja, et sai oma 10 aastat kestnud kokaiinisõltuvusest võitu hüpnoteraapiaga, tekkis Eeva Esse-Sõõrumaal küsimus – ehk selles ikka on midagi? Ta võttis julguse kokku ja otsustas proovida hüpnoteraapiat, et vabaneda oma kõige suuremast hirmust.

Neeme Raud kutsub mõtlema uue maailmakorralduse peale pärast Ukraina sõda. Ajaloo kulgemist ette ennustada ei saa. Raud uurib, mil määral puudutab see nüüd, suurele suvele vastu minnes ka meid ja kui suured vapustused on veel ees ootamas.

“Täistund” võtab teemad sihikule täna kell 20:00 Kanal 2s.