Eesti filmi- ja teleauhindade 2023. aastal parimaks päevakajasaateks pärjatud “Täistund” alustab täna uut hooajaga. Avasaade heidab terava pilgu Eesti poliitikasse ja uurib kahe noormehe tulevikumõtteid, kes otsustasid gümnaasiumi pooleli jätta, et võimalikult noorena rahalise vabaduseni jõuda.
 

Küsimus, kas Mihhail Kõlvartist võib saada Eesti Vabariigi uus peaminister, on viimase nädala jooksul kerkinud Keskerakonna ridades põletavaks teemaks. Ajal, mil erakond valmistub uue juhi valimiseks, on sisevõitlus erakonna sees muutunud üliteravaks. Kõlvarti minevik võib osutuda takistuseks tema teel riigi tasandil tipp-poliitikasse. Saate “Täistund” kasutuses on seni avalikkuse ees nägemata foto- ja videomaterjalid. Teema võtab sihikule ajakirjanik Elo Mõttus-Leppik.
 

Lisaks poliitilistele teemadele uurib ajakirjanik Neeme Raud ka tavaarusaama, et gümnaasiumi- ja ülikooliharidus tagavad hea töökoha. Kas see reegel kehtib endiselt, eriti kui noortel on selge visioon oma äri rajamisest? Saates on noored mehed Henri ja Kevin, kes on nõus noorusaja seiklused ja pidutsemised edasi lükkama, et esmalt rahalise vabaduseni jõuda. Kas selleks, et elus kaugele jõuda, tuleb Bill Gatesi ja Steve Jobsi eeskujul kool pooleli jätta? Ajal, mil septembri algul enamus õppima läheb, kirjutasid Henri ja Kevin pärast 10. klassi lõpetamist koolist lahkumisavalduse. 
 

“Täistund” alustab Kanal 2s täna kell 20.30.