Kanal 2 ajakirjanduslik telemagasin „Täistund“ uurib täna milline protsess tuleb kadunukese lähedastel ette võtta, et lahkunu tagasi koju tuua. Veel otsib „Täistund“ lõhkekehi seenemetsades ning vastust küsimusele miks Eesti õhuruum ei kiha reisi- ja eralennukitest.

 

Viimastel aastatel on kasvanud välisriikides surnud eestlaste arv. Küll sugulasi külastades või kaugetes eksootilistes piirkondades matkates. “Tahan, et mu tuhk puistatakse Vahemerre!” soovis üks eluõhtule jõudnud Eesti vanaproua, tulemata selle peale, et usulistel põhjustel krematooriume Kreekas polegi. Kus ühe elutee on lõppenud, seal sugulaste ja reisijuhtide vaevatee alles algab. Ajakirjanik Eeva Esse-Sõõrumaa uurib, milline protsess tuleb lähedastel ette võtta ja millega peaks arvestama, et juhuse, haiguse või õnnetuse läbi kaugel maal elust lahkudes oma perekonda võlavanglasse ei saadaks.

 

Ideaalis võiks Eesti taevas kihada nii reisi- kui eralennukitest, seda enam nüüd, mil lisaks pealinna aerodroomile on korda tehtud ka Tartu, Pärnu ja Kuressaare omad. Ent oodatud reisijatevoogu ei paista kuskilt. Madis Kimmel pärib miks see ikkagi nii on.

 

Pole saladus, et kange Eesti naine ei karda ühtki tööd. Sander Punamäe käis Eesti esimese naisdemineerija Ave Oadiga tööl kaasas ja veendus, et maailmasõdadest on maapinda jäänud niivõrd palju plahvatamata lõhkekehi, et nende kahjutuks tegemine annab tööd veel ka 80 aastat hiljem. Päeva lõpetuseks tegid nad koos kindlaks kui kõva pauku teeb ühe kapsa, arbuusi või miinipilduja miini õhkulaskmine.

 

„Täistund“ on Kanal 2s täna kell 20:30.