“Läksin hommikul tööle ja sain parklas paanikahoo,” räägib täna saates “Täistund” töökiusu all kannatanud endine juhiabi. “Korra käis ka kiirabi,” räägib enda kriitilisest olukorrast endine keskastmejuht. Tänaseks on erinevates ettevõtetes töötanud naised nendelt ametikohtadelt lahkunud.

 

Selleni viis aastaid kestnud töökiusamine nende ülemuse poolt. “Täistunnis” on nad valmis anonüümselt oma läbielatut meenutama, et heita valgust sellele, mis nii paljude kontoriruumide seinte vahele jääb.  
 

Tööinspektsiooni peadirektor Kaire Saarep räägib saates, et töökiusamine on üha kasvav probleem. Saarep meenutab, et kui ta 2016. aastal Tööinspektsioonis tööd alustas, tuli töökiusamise kohta vaid mõni üksik vihje aasta jooksul. Tänaseks on aga seis muutunud. 
 

Saarep kirjeldab, et ei ole harv juhus, kui tööandja loeb oma töötajate tualetipause või lubab seal käia vaid lõunapausil, sest teisel ajal on see ettevõtja raha raiskamine. On olnud ka juhuseid, kus töötajal ei ole lubatud süüa lõunat, sest tööl on tähtsamaid asju kui kui söök või vesi.
 

Kuid need juhtumid, mis Tööinspektsioonile laekuvad, võivad olla vaid jäämäe veepealne osa. Eestis vohavat töökiusu uurib Kanal 2 saades “Täistund” ajakirjanik Eeva Esse-Sõõrumaa täna kell 20.30.