Täna kell 20:30 on Kanal 2 ajakirjanduslikus telemagasinis „Täistund“ vaatluse all Venemaa propaganda telekanalid, USA tulevased presidendivalimised ja nende mõju Eestile ning otsekohene intervjuu olümpiavõitja Erki Noolega tänasest Eesti elust ja meie järeltulevast põlvest.

 

Impeeriumimeelsete vaenulike telejaamade programmide edastamine on Eestis täna seadusega keelatud. Ent siiski - inimesed, kes on neid harjunud vaatama - leiavad oma võimaluse ja tehnilise vahendi kuidas lemmikkanaleid ikkagi jälgida. Vaatajaharjumusel on tohutu jõud. Küsitlustes ei julgeta tunnistada, mida  ja kui sageli vaadatakse ning kinnitatakse, et põhiliselt otsitakse meelelahutuslikku sisu. “Meil pole ju alternatiivi,” põrutab Yana Toom. Milline on seis ja kuidas kujundada ümber harjumusi ning pakkuda sobivat sisu uuribki Raul Ranne.

  

Olümpiavõitja Erki Noole arvates on paljud Eesti lapsed paksud ja laisad.

 

Eesti Olümpiakomitee tähistab tänavu oma 100. sünniaastapäeva. Kuid Elo Mõttus-Leppiku intervjuu EOK liikme Erki Noolega pole pidulikke fraase täis jutuajamine. Olümpiavõitja on tõsises mures meie laste ülekaalulisuse ja vähese liikumisharjumuse pärast. “Lapsevanemad ise muudavad oma lapsed invaliidideks,” ei hoia Erki Nool tagasi. Sotsiaalselt tundliku inimese ja endise poliitikuna arvab ta üht-teist ka meie tänasest Eesti elust. 

 

Kas USA jääb demokraatliku maailma lipulaevaks?

 

Turbulentsel ajal, mil maailma räsivad mitu sõda ja miski pole enam liiga kindel, on USA püüdnud jääda demokraatia kantsiks. Aasta pärast toimuvad aga Ühendriikides presidendivalimised. Mis muutub, mis juhtub kui riigi esimese mehe toolile istub taas Donald Trump - mees, kes on avaldanud arvamust, et USA ei pea tagama Euroopa kaitset senisel moel. Neeme Raua teejuhiks presidendivalimiste käänulisel teel on USA riikliku välisabi organsiatsiooni USAAID juht Samatha Power, kes otsustab igal aastal ligi  50 miljardi USA dollari jagamise üle ja tänu kellele saab praegu palka näiteks Ukraina valitsus.

 

„Täistund“ on Kanal 2s täna kell 20:30.