Täna õhtul annab Kanal 2 saates “Täistund” aastalõpuintervjuu kindral Martin Herem, kes analüüsib Ukraina sõja hetkeolukorda ja selle mõju Balti riikidele. Samuti käsitletakse teiste teemadena Eesti sauna edu Ühendkuningriigis ning uuritakse, kuidas tagada, et annetatud raha jõuaks õigetesse kätesse.

 

Ukraina sõda on kestnud ligi kaks aastat ja selle mõjud on tunda kogu maailmas. Tänaseks on muutunud see katsumuseks ka lääneriikide jaoks ning põhiküsimuseks on kerkinud Ukraina vastupidamisvõime, kui USA abipakett peaks lõppema. Mis on Eesti prognoos ja kas peame valmistuma sõjaks? Ajakirjanik Madis Kimmel esitab need põletavad küsimused kindral Martin Heremile.

                

Eesti saunakultuur lööb maailmas laineid – ühelt poolt võidutseb see kinoekraanidel ja teisalt kogub Eestis valmistatud saun maailmakuulsa vutiässa sotsiaalmeedias hulganisti klikke. Kui David Beckham tegi eestlaste valmistatud iglusaunast oma Instagrami postituse, sai sellest Inglismaal hästi minev kaup. On neidki, kes väidavad, et Eesti saunad on seal juba ohustamas klassikalisi soome saunu. Et asjast selge pilt saada, sõitis “Täistunni” ajakirjanik Neeme Raud Londonisse ja sai teada, et Eesti saunu kasutatakse Ühendkuningriigis isegi meie diplomaatias. 

Aastal 2022 tegid eestlased heategevusse märkimisväärse panuse, kui annetasid rekordilised 96 miljonit eurot. Kuna viimastel aastatel on meedias tekkinud kahtlusi annetatud raha sihipärase kasutamise suhtes, uurib saade “Täistund”, kas see on mõjutanud ka heldete inimeste meelsust. Ajakirjanik Sander Punamäe analüüsib erinevaid võimalusi, kuidas aidata abivajajaid, ning uurib, kuidas igaüks saab anda oma panuse, et abi jõuaks õigetesse kätesse.

“Täistund” võtab teemad luubi alla täna kell 20.30 Kanal 2-s.