«Juhtus ikka korralikult – mitte mingi väike komistus, vaid nagu hooga vaba langemine,» ütleb oma tango kohta purje-sportlane Johannes Ahun. Siiani oli ta «Tantsud tähtedega» liidrirollis, kuid pühapäevases saates vedasid teda jalad alt. Sassi läinud tango eest saadud 14 punkti jätsid ta koos tantsupartner Kerstin Kruusega viimaseks.

Johannese tantsutreener Kerstin Kruuse on hämmingus ega oska äpardusele seletust leida. «Ausalt öeldes ei teagi, mis juhtus. Ma ei tea, kas Johannes libastus või läks tal üks samm natukene sassi, aga siis ei suutnud ta end enam kokku võtta: pea oli täiesti laiali, mingid sammud tulid välja ja mingid läksid jälle sassi ja nii see muudkui veeres ja veeres,» kirjeldab Kerstin otsesaates tekkinud olukorda.

Ka Johannes ei oska öelda, mis juhtus. «Peaproov oli superhea, aga pärast seda läks tunne kuidagi katki,» ütleb tantsutäht.

Ants Tael kommenteeris Johannes Ahuni ja Kerstin Kruuse tantsu: «Palju te seda viskit jõudsite ära juua sellest karahvinist? Kuidagi jäi selline mulje, et olite väga tongis siin tantsupõrandal – pidev segiajamine, jalad vedelad all, mis juhtus? No nii puterdasite, et midagist hullu! Kumb teist nüüd väga närvis oli? Ma ei saanud arugi.»

Kohtunik Jüri Nael oli positiivsem: «No vot! No läks peesse natukene meil see asi ja mis siis, ütlen mina selle peale! Minu vaimusilmas oli see tango väga vinge, ehkki teie sooritus kahjuks jäi natukene lahjemaks.»

Kerstini sõnul polnud neil tantsu viimases osas üldse õiget koreograafiat. «Ta vist ei saanud enam aru, kus ta muusikalises mõttes omadega on ja sassi läinud samm ehmatas ta nii ära, et tal oligi see reaktsioon, et mis nüüd saab,» selgitab Kerstin. Ometi kordab ta, et peaproovis tuli ju kõik suurepäraselt välja.

Kerstin oli pettunud

Lava taga lohutasid tantsijad Johannest, et neilgi on olnud nii, et teevad kaks kuud trenni ja esinemisel läheb ikka metsa. «Tegu on küll negatiivse elamusega, kuid seda oli huvitav kogeda, et ka kõige kindlamal variandil võib midagi täiesti nihu minna! Aga ma ei lase sel ennast morjendada. Positiivne on vähemalt see, et me tegime ikkagi lõpuni – me ei jalutanud poole loo pealt minema,» lausub Johannes.

Missugused emotsioonid valdasid aga pärast ebaõnnestunud tantsu purjesportlase tantsupartnerit Kerstinit? «Läksin hästi närvi, aga mitte Johannese peale, vaid selle situatsiooni peale üldse. Mul oli lihtsalt nii kahju! Nädal aega harjutanud ja kõik on nii hea ja hästi välja tulnud ja siis järsku, siis läheb sassi!» Hiljem mõistis ta oma vihahoogu, sest oli veidi üle reageerinud. «Ma ei olnud Johannese peale kuri. Ta lahendas selle olukorra väga kenasti ära. Olin isegi rahul temaga.»