"Esimestel treeningutel sain aru, et Nastja pole füüsiliste tegevustega väga palju kokku puutunud," meenutab saates "Tantsud tähtedega" esimest aastat treeneri rollis üles astuv Marko Mehine juhendamise algust. Sihikindla töö tulemusel on aga Nastja areng olnud nii võimas, et Marko usub isegi võiduvõimalust.

"Sammude õppimine võttis kaua aega – mõnes trennis saime kahe tunniga selgeks vaid mõne sammu," kirjeldab treener algust. Tantsusaate esimese episoodi järel pakkusid väga paljud, et just Nastja ja Marko on esimesed, kes koju lähevad. "Esimeses trennis polnud Nastjal tantsuvõimeid ollagi – tal puudus oskus pingutada ja kasutada oma lihaseid," on treeneril meeles.

"Aga õnneks – mida aeg edasi, seda paremaks asi muutub! Nüüd haarab ta juba minu pakutavat infot palju kiiremini," räägib Marko. "Tänaseks teab ta ka, mida tähendab füüsiline pingutus. Ta on igast küljest, mida tantsuks vaja, väga kõvasti arenenud. Täna võin öelda, et ta tantsib. Ja väga hästi," kiidab Mehine partnerit. "Ma leian, et Nastja väärib selles saates väga kõrget positsiooni. Me oleme teinud head tööd."

Olgugi et algus oli raske, ei sooviks ta, et oleks partneriks saanud kellegi teise. "Arvan, et hea kogemuse tarbeks on mulle antud kõige õigem partner. Ma pean palju vaeva nägema, et mõelda välja temale sobilik koreograafia. Aga ütlen, et ma ei üllatu, kui me selle saate võidame, sest töö, mida oleme teinud, on vägev ja areng veelgi vägevam. Tundub, et ka televaatajad on sellest väga hästi aru saanud."

Marko on treenerina konkreetne

Kuidas Marko sellega küll hakkama on saanud? "Esialgu otsisin ma nippi, kuidas talle asjad paremini selgeks teha. Nüüdseks saame me omavahel läbi väga hästi ja mõistan juba, kuidas talle tantsu teemal paremini läheneda."

Nastja ja Marko trennid ei ole kuigi pikad, kuid on see-eest väga intensiivsed. "Käime saalis trenni tegemas, mitte seal elamas. Poolteise tunniga (Marko ja Nastja treenivad kaks korda päevas poolteist tundi korraga – K. T.) on Nastja juba päris väsinud. Kui üle selle teha, hakkab ta tantsima järjest halvemini," seletab Mehine.

Kuidas Marko ennast treenerina iseloomustaks? "Ma olen konkreetne, töötan alati süsteemselt. Samas ei kaota ma ka huumorisoont – see on väga tähtis, kuna julgustab ega tekita õpilases stressi." Marko sõnul on väga tähtis just motiveerimine – seda nii töös lastega kui ka kõigi saates osalevate staaridega." Kas Nastjat motiveerib Marko pigem piitsa või präänikuga? "Aeg-ajalt tuleb ikka pisaraid ka. Aga sellistel hetkedel ma pigem kiidan teda, et ta on olnud tubli, teinud saateosalistest läbi suurima arengu ja lõpuni pole enam palju jäänud. Aga päris ilma piitsata me läbi ei ole saanud, vahel kasutan tundides ka kõvemat häält. Kohati teen seda lausa meelega, kuigi ma tegelikult ei olegi pahane. Ma usun, et see on aidanud – ta on palju avatumaks muutunud."

Marko igapäevaelu mõjutab tantsusaade kõvasti. "Elades pool nädalat kodus Tartus ja pool Tallinnas, jääb ka minu Tartus olev töö natuke unarusse (Marko annab tantsutrenne Tartus ja Elvas ning töötab ka füsioterapeudina – K. T.). Nüüd, viimased paar nädalat, olen vaid üheks õhtuks Tartusse jõudnud," räägib ta.

Tantsusaates osalemise kutse võttis ta vastu eelkõige heategevuse eesmärgil. Lisaks soovis ta end proovile panna. Aga kuna elukorraldus on radikaalselt muutunud, on tulnud pähe ka mõte, et miks ta pidi selle kutse üldse vastu võtma. "Pärast kolmandat saadet oli tunne, et aitab. Aga nüüd on meil mõlemal Nastjaga palju usku ja tahtmist edasi liikuda. Käega ei tohi lüüa!"