4. aprillil alustab telekanalis Duo 5 uus ja haarav põnevussari “Laskur” (“Shooter”). Sari järgib kõrgelt autasustatud merejalaväe snaiprit, kes värvatakse pärast erruminekut tagasi teenistusse, et hoida ära Ameerika Ühendriikide presidendi võimalikku mõrvakatset.

 

“Laskur” on Ameerika telesari, mis põhineb Stephen Hunteri romaanil “Point of Impact”, millest valmis ka 2007. aastal film. Sarja peaosas on Ryan Phillippe, kes kehastab kõrgelt kvalifitseeritud merejalaväe snaiperit Bob Lee Swaggerit. Ta on oma ala meister ja tema laskmisoskused on päästnud lugematul hulgal elusid. Tagasi ametisse värbab ta endine komandör Isaac Johnson (Omar Epps), et ära hoida võimalikku presidendi mõrvakatset.

 

Kui Swagger mõrvakatsega seotud vandenõusse süveneb, avastab ta korruptsiooni ja pettuste võrgustiku, mis ulatub kuni kõrgeimate valitsustasanditeni välja. Oma vastutusrikkal missioonil seisab ta silmitsi arvukate väljakutsete ja ohtudega. 

 

Ryan Phillippe on öelnud, et teda inspireeris Swaggeri tegelaskuju, sest ta pole tüüpiline kangelane. “Ta on elus palju näinud ja ma arvan, et huvitav on mängida kedagi, kes pole täiuslik,” räägib Philippe. 
 

Sarja ühe silmapaistvamaid etteasteid teeb Omar Epps, kes kehastab Isaac Johnsonit, endist merejalaväelast, kes on nüüd salateenistuse agent. Epps on öelnud, et teda tõmbas tegelaskuju keerukus. “Ta on mees, kes võitleb oma deemonitega, kuid püüab ka teha õiget asja.”

 

Võrreldes teiste märulisarjadega uurib “Laskja” ka sügavamaid sõjaväelaste sisemisi tundeid, mis puudutavad lojaalsuse, kohusetunde ja ohverduse teemasid. Sarja on kiidetud ka detailide rohkuse ja äärmiselt täpse sõjalise taktika ja varustuse tabamise eest. 

 

Sarja tegevprodutsent John Hlavini sõnul on autentsuse saavutamiseks kaasatud palju eriala professionaale. “Meil on tehnilised nõustajad, kes on endised merejalaväelased ja endised eriüksuslased, kes veenduvad, et kõik on täpne,” kirjeldab Hlavini.

 

Märulirohke põnevussari “Laskur” alustab 5. märtsil kell 22.15 telekanalis Duo 5.