Eesti telekanal Duo 5 toob vaatajateni kauaoodatud maiuspala – endiste “Top Gear'i” saatejuhtide Jeremy Clarksoni, Richard Hammondi ja James May autosaate “Grand Tour”. Pärast 2015. aastal skandaalset lahkumist BBCst otsustasid kolm legendaarset autohuvilist luua oma ainulaadse kontseptsiooniga saate, mis vallutas kohe publiku südamed Amazoni platvormil. Nüüd jõuab see alates 21. aprillist ka kodumaise telekanali ekraanile.
 

“Grand Tour’i” viib kaasa hingematvatele reisidele üle maailma. Saatejuhid külastavad eksootilisi paiku Jaapanis, Vietnamis, Namiibias ja mujal ning on annavad masinatele valu ka kodumaal Suurbritannias. Vaatajaid ootavad ees adrenaliinirikkad kiiruskatsed superautodega, põnevad arvustused ja seiklused erinevates riikides, mis panevad kummi vilisema ja südame kiiremini põksuma.

“Grand Tour” on aga enamat kui pelgalt autosaade. See on kolme karismaatilise saatejuhi – Jeremy Clarksoni, Richard Hammondi ja James May ainulaadne kogemus, kus teravmeelsus ja omavaheline sünergia pakuvad vaatajatele ohtralt nalja ja meelelahutust. Nende kirg autode vastu on nakkav ning iga episood pakub uusi avastusi nii automaailma kogenud asjatundjatele kui ka väiksematele masinahuvilistele.

Mehed satuvad sageli ohtlikesse olukordadesse, olgu selleks džunglis ekslemine, uppuvast autost pääsemine või liiklusõnnetustesse sattumine. Saatesarja jooksul panevad nad end proovile ka ebatavalistes ülesannetes, näiteks lennukipiloodi ja tanki juhi rollis.

Esimene hooaeg on täis põnevaid katseid ja suuri väljakutseid. Näiteks pakub tõelise adrenaliinilaksu Clarksoni kiiruskatse Rimac Concept One'iga, mis on üks väledamaid autosid maailmas. Ta kiirendab nullist 100 km/h vaid kahe ja poole sekundiga ja saavutab tippkiiruseks 415 km/h. Namiibia kõrbe ekspeditsioon viib mehed karmidesse tingimustesse, kus ebatavalised sõidukid panevad proovile nii meeste oskused kui ka vastupidavuse.

“Grand Tour” on saavutanud tohutu populaarsuse, teenides nii publiku kui ka kriitikute heakskiidu. Amazoni platvormil on see saavutanud meeletu edu, mida kinnitab ka IMDB reiting 8,7 punkti 10st.

“Grand Tour” on ainulaadne ja põnev saade, mis pakub midagi igale autohuvilisele. See on täis adrenaliini, huumorit ja seiklusi, mis viivad unustamatule teekonnale üle maailma. Saatesari saab avapaugu 21. aprillil kell 18.30 telekanalis Duo 5 ja hakkab olema eetris laupäeviti ja pühapäeviti samal ajal.